Y-stolen af Wegner. En klassiker i nye farver.

Y-stolen er en fantastisk stol, som de fleste går og drømmer om. Det er nu muligt og få den velkendte Y-stol i friske farver. CITRUS-serien af Y-stolen bevæger sig, som navnet antyder, i gule og grønne toner.

Y-stolen (CH24). En klassiker i friske farver.

I 2010 har Carl Hansen & Søn introduceret en række nye farver på Y-stolen af Hans J Wegner. Den nye farveskala til Y-stolen fik navnet CITRUS-serien. I foråret 2010 introducerede Carl Hansen & Søn OCEAN-serien af Y-stolen. OCEAN-serien af Y-stolen bestod af 4 blå farver.

De nye farver giver en række nye kombinationsmuligheder, hvor de farverige Y-stole komplimenterer hinanden utroligt godt. Y-stolene i CITRUS-serien kan ligeledes kombineres med de blå varianter fra OCEAN-serien eller de mere klassiske Y-stole. Det er dermed muligt for brugeren og iscenesætte sin egen fortolkning af Hans J. Wegners evigt unge designikon – Y-stolen. En enkelt Y-stol i de flotte farver vil kunne løfte ethvert rums niveau og skabe et iøjefaldende moment.

Carl Hansen & Søn lancerede de nye farver af Y-stolen således, at de blev præsenteret på Salone Internazionale del Mobile 2010 i Milano.

Y-stolen (CH24). Designet bag klassikeren.

Y-stolen af Hans J. Wegner blev designet i 1949 til møbelsnedkeriet Carl Hansen & Søn. Y-stolen blev den første stol af Hans J. Wegner, som blev massefremstillet. Y-stolen har været i produktion uafbrudt siden år 1950.

Y-stolen er en let, dekorativ og skulpturel spisestol med dampbøjet rygbøjle. Y-stolen er skabt til velvære og med en god siddekomfort. Valget af materialer til Y-stolen sammenholdt med den håndværksmæssige kvalitet gør, at Y-stolen holder i flere generationer. Y-stolen har i dag ikonisk status, ikke blot i Danmark, men over hele verden.

Y-stolen er den bedst sælgende stol af Hans J. Wegner. Y-stolen tillader fornyelse og konstant kreativitet, som for eksempel kommer til udtryk i den nye CITRUS-serien af Y-stolen. Y-stolen har overlevet mere end et halvt århundrede uden og dale i popularitet. Y-stolen er en klassiker.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 20. marts 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 25. april 2012.

Du vil måske også læse om...

Charles & Ray Eames. Parret med visioner og nysgerrighed.

Charles & Ray Eames. Parret med visioner og nysgerrighed.

af Christoffer Steenbeck
Charles(1907-1978) & Ray Eames (1912-1988) er populære, som aldrig før. Charles & Ray Eames har fået stor...
Kartell FLY loftlampe. Rund og voluminøs lampe.

Kartell FLY loftlampe. Rund og voluminøs lampe.

af Christoffer Steenbeck
Kartell FLY er navnet på en moderne og utroligt spændende lampe fra Kartell. Kartell FLY er designet af Ferruccio...
Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.

Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.

af Christoffer Steenbeck
Den klassiske Eames Hang It All knagerække er designet i 1953 af Charles & Ray Eames. Designparret satte sig for, at...
Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

af Christoffer Steenbeck
Philippe Starck er en af de mest populære og efterspurgte designere i nyere tid. Museer verden over udstiller Philippe...