Verner Panton Chair. S-kurven der blev til en stol.

CS
Din guide
Christoffer Steenbeck
Verner Panton Chair. S-kurven der blev til en stol.

Panton Chair er tegnet af Verner Panton i 1959, som en reaktion til datidens traditionelle Skandinaviske teaktræsmøbler. Verner Panton skabe Panton Chair med inspiration fra en ubrudt s-kurve, som endte ud med og skabe den s-kurvede stol – støbt i ét stykke. Det var den første stol støbt i ét stykke.

Panton Chair er fremstillet i miljøvenlige plasttyper

Siden de første prototyper af Panton Chair så dagens lys tilbage i 1960 er der sket enorme tekniske fremskridt indenfor fremstilling af bl.a. plast. I tæt samarbejde mellem møbelproducenten Vitra og Verner Panton, blev der eksperimenteret med billigere og mere miljøvenlige plasttyper til fremstilling af Panton Chair.

Samarbejdet endte ud i den Panton Chair, som vi kender den i dag. Panton Chair fremstilles i dag af polypropylen, som bl.a. også anvendes til eames stole .

Panton Chair er den s-kurvede stol i flotte farver

Panton Chair kommer i en række forskellige farver, som alle er unikke og skiller sig ud i hjemmet. Panton Chair fås i gråblå, oliven, sort, hvid, rød og orange. Panton Chair har en bredde på 55 cm, end dybde på 55 cm og en sædehøjde på 45 cm.

Panton Chair har en fantastisk siddekomfort takket være sin s-formede kurve. Stolen er designet til den menneskelige krop og i fleksible materialer.

Hvad koster Panton Chair af Verner Panton?

  • Panton Chair har en vejl. pris på 2.016,00 kr.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 20. marts 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 19. januar 2020.