Oplev den originale Adirondack Chair

Der findes et hav af kopier fra diverse danske og udenlandske mærker, som er langt fra samme kvalitet som den originale Adirondack Chair. Den originale Adirondack Chair blev designet af Thomas Lee tilbage i 1903 og blev i år 1905 produceret for første gang til videresalg.

Adirondack stolen

Den originale Adirondack stol er fremstillet med præcis 11 stykker træ, skåret af et enkelt bræt og tilsammen danner de den lige ryg og det lige sæde. I dag fremstilles Adirondack Chair af genanvendt HDPE (High-Density PolyEthylene). Materialet er miljøvenligt og forgår ej ved udendørsbrug. Du kan dermed lade Adirondack stolen stå udenfor året rundt uden den tager skade. Materialet synes formentligt nyt for de fleste, men selv når man går helt tæt på stolen vil man ikke kunne se forskel. Årene fra ‘træet’ er tydeligere og man vil ikke kunne se forskel.

Den originale Adirondack Chair er fremstillet i en uovertruffen håndsværksmæssig kvalitet, som giver et kvalitetsprodukt der sjældent ses nu til dags. Stolen har en fantastisk siddekomfort.

De mange kopier af den originale Adirondack Chair, som findes på markedet i dag, er ofte af en utrolig ringe og spinkel kvalitet. De vil ofte blive ledløse og vakkelvorne efter kort tids brug. Den originale Adirondack Chair er designet ud fra en kompromisløs holdning til kvalitet og komfort. Der er med andre ord fokuseret på kvalitet frem for kvantitet. Den originale Adirondack stol er mere rummelig og væsentligt kraftigere dimensioneret end lignende kopier på markedet. Detaljerne ved den originale Adirondack stol finder du ikke på kopierne.

Ved den originale Adirondack stol er der ikke sparet på materialerne, og der er ikke taget smålige hensyn til rationel storproduktion. Ofte er de billige kopier lettere grundet de spinkle konstruktioner og billige materialer. Denne produktionsform af efterligningerne er ofte valgt eftersom de skal være billige og fragte fra f.eks. Kina til salgsstedet. Den originale Adirondack Chair vejer omkring 25 kg og oser af kvalitet.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 20. marts 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 16. november 2014.

Du vil måske også læse om...

Charles & Ray Eames. Parret med visioner og nysgerrighed.

Charles & Ray Eames. Parret med visioner og nysgerrighed.

af Christoffer Steenbeck
Charles(1907-1978) & Ray Eames (1912-1988) er populære, som aldrig før. Charles & Ray Eames har fået stor...
Kartell FLY loftlampe. Rund og voluminøs lampe.

Kartell FLY loftlampe. Rund og voluminøs lampe.

af Christoffer Steenbeck
Kartell FLY er navnet på en moderne og utroligt spændende lampe fra Kartell. Kartell FLY er designet af Ferruccio...
Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.

Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.

af Christoffer Steenbeck
Den klassiske Eames Hang It All knagerække er designet i 1953 af Charles & Ray Eames. Designparret satte sig for, at...
Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

af Christoffer Steenbeck
Philippe Starck er en af de mest populære og efterspurgte designere i nyere tid. Museer verden over udstiller Philippe...