Farverige Kay Bojesen Sangfugle nu i produktion.

Kay Bojesen sangfugle fra 1950’erne er endelig sat i produktion af Rosendahl. Rosendahl står ligeledes bag produktionen af de andre utroligt velkendte trædyr fra Kay Bojesen – herunder Aben af Kay Bojesen, som er produceret i teaktræ.
Kay Bojesen arbejde ud fra et mantra om, at der skal være liv, blog og hjerte i tingene. De forskellige trædyr af Kay Bojesen bærer tydeligt præg af dette og har ligeledes i årevis fyldt børneværelser med smil og ladt drømme flyve. Kay Bojesen sangfuglene er skabt med kærlighed, fantasi og intelligens.

Farverige Kay Bojesen Sangfugle nu i produktion.

Kay Bojesen sangfugle skabt med inspiration fra terrassen.

På Kay Bojesens terrasse i huset Bella Vista ved Bellevue var der fyldt med blomster, kurvemøbler og kvidrende fugle. Det er her, at inspirationen kom til Kay Bojesen og de sorgløse sangfugle fik form, farve og liv. Kay Bojesen sangfugle blev designet i 1950’erne og blev håndmalet med muntre og livlige farver.

Kay Bojesen sangfugle er indbegrebet af glæde, kærlighed og moderne linjer, der også tydeliggør sammenhængen med den øvrige trædyrsfamilie af Kay Bojesen. Sangfuglene er ikke et forsøg på, at skabe tro kopier af virkelighedens fugle, men alligevel har han formået og skabe et livagtigt udseende. Det livagtige look kan hurtigt lede tankerne hen på, at de smukke sangfugle kunne bryde ud i en sommerkvidren ved synet af solopgangen over Øresund.

Kay Bojesen sangfugle med navne og stor personlighed.

De smukke, farverige og søde Kay Bojesen sangfugle er produceret i massivt bøgetræ og derefter håndmalet. Kay Bojesen har givet liv til 6 forskellige sangfugle. Kay (blå), Ruth (lyserød), Peter (sort), Otto (grå), Pop (orange), og Sunshine (grøn).

Kay Bojesen sangfugl Kay. Kay er opkaldt efter designeren selv, som var stor fan af farven blå. Kay Bojesen var altid klædt i blå jakke, skjorte og slips eller hvid arbejdskittel. En herre med sans for underspillet, diskret elegance.

Kay Bojesen sangfugl Ruth. Ruth er fuld af livsglæde og med en munter charme har Kay Bojesens svenske svigerdatter delt ud af sine anekdoter fra familien Bojesen. Feminin og lyserød helt ud i fjerene.

Kay Bojesen sangfugl Peter. Peter har fået sit navn efter Kay Bojesens ældste barnebarn og er klædt i sort. En elegant og moderne gentlemen.

Kay Bojesen sangfugl Otto. Erna og Kay Bojesen fik kun et barn, men hvilken personlighed. Otto har givet sit navn til den mest ædle sangfugl, som med sine distinktive fjer synger til sit livs kærlighed, sangfuglen Ruth. En rigtig mand i elegant grå.

Kay Bojesen sangfugl Pop. Pop er ikke ligefrem et normalt dansk navn, men et navn inspireret af Kay Bojesens store kærlighed til ’soda pop’. Det var faktisk det eneste han drak, og med sin orange farve påminder denne sangfugl om barndommens sodavand, som man drak med stribede sugerør. Et herligt bekendtskab.

Kay Bojesen sangfugl Sunshine. Sunshine er den sidste sangfugl, der repræsenterer en af de fem oprindelige farvekombinationer, som Kay Bojesen skabte. Kan du tænke dig en bedre start på dagen end, at høre rummet fyldes med fuglekvidren fra en flot farverige Sunshine-fugle? Grøn er håbet og foråret!

De farverige, smukke og elegante Kay Bojesen sangfugle vil uden tvivl være en oplagt dåbsgave, navngivningsgave, til pynt på børneværelset eller i stuen, konfirmationsgave – eller en anden anledning hvor man vil give en værdsat gave. Kay Bojesen sangfugle kan ikke undgå, at blive et arvestykke gennem generation. Hvilken Kay Bojesen sangfugl er din favorit?

Bojesen sangfugle kom i handlen ultimo marts 2012 og har en vejl. pris på 499,75 kr. pr. stk. Sangfuglene er 15 cm høje.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 20. marts 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 23. april 2012.

Du vil måske også læse om...

Charles & Ray Eames. Parret med visioner og nysgerrighed.

Charles & Ray Eames. Parret med visioner og nysgerrighed.

af Christoffer Steenbeck
Charles(1907-1978) & Ray Eames (1912-1988) er populære, som aldrig før. Charles & Ray Eames har fået stor...
Kartell FLY loftlampe. Rund og voluminøs lampe.

Kartell FLY loftlampe. Rund og voluminøs lampe.

af Christoffer Steenbeck
Kartell FLY er navnet på en moderne og utroligt spændende lampe fra Kartell. Kartell FLY er designet af Ferruccio...
Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.

Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.

af Christoffer Steenbeck
Den klassiske Eames Hang It All knagerække er designet i 1953 af Charles & Ray Eames. Designparret satte sig for, at...
Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

af Christoffer Steenbeck
Philippe Starck er en af de mest populære og efterspurgte designere i nyere tid. Museer verden over udstiller Philippe...