Eames stole. Oplev de populære stole fra Eames!

Eames stolen er på kort tid blevet en af de absolut mest populære stole på markedet. Siden 1948 har Charles & Ray Eames sørget for, at Eames stolene har sat deres præg på modelmoden. Eames stole er kendt verden over, og enhver ægte møbel-fashionista ved, hvad Eames stole kan gøre for helhedsindtrykket i hjemmet. Udover det lækre og smukke udseende er Eames stole utroligt behagelige og sidde i. Eames stole distribueres af Paustian.

Eames stole. Oplev de populære stole fra Eames!

Sådan blev designikonet; Eames stole, skabt

Charles & Ray Eames var nysgerrige efter at lege med nye materialer. Det resulterede i den smukke Eames stol, som vi kender den i dag. Tanken bag Eames stolen var, at formen af stolen skulle understøtte kroppens naturlige facon og måde at sidde på. Den gode komfort er bl.a. en af grundene til, at Eames stole i dag er en yndling i mange hjem verden over.

Men en stor eventyrlyst, forvandlede Charles & Ray Eames deres nysgerrighed og endeløse entusiasme til designs, der etablerede dem som et fantastisk ægtepar og designer team. Deres unikke synergi førte til et helt nyt look indenfor design. Legende, elegant og funktionelt. Eames stolen er et godt symbol på den sofistikerede og forenklede skønhed, som parret formåede og tilføre deres designs igennem tiden. Eames stole var uden tvivl et ægte ”Eames look”.

De nye materialer fascinerede Charles & Ray Eames og førte dem på nye veje. Eames stolen er originalt fremstillet i glasfiber da den udkom i året 1948. Det er dog ikke længere muligt og købe Eames stole fremstillet i glasfiber. Sædeskallen fremstilles nu i polypropylene. Den gode siddekomfort, styrke og organisk formede skal er selvfølgelig bevaret. Siddeskallen er monteret på stålstellet med gummiringe, som er stødabsorberende.

Eames stolen blev præsenteret første gang på New York Museum og Moderne art MoMA i 1948 og blev oprindeligt produceret i samarbejde med Zenith. Produktionen af Eames stolen overgik hurtigt til Herman Miller. I Europa har Vitra International, under licens fra Herman Miller, i over 50 år produceret møbler af Charles & Ray Eames. Vitra og Hearman Miller stoppede i 1978 med og producere Eames stolen i glasfiber.

Eames stole. Du bestemmer farve og stil.

Eames stole kommer i et hav af forskellige udtryk og farver. Dertil kommer der forskellige stelmuligheder, herunder træben eller det klassiske Eiffel-metalstel/base. De smukke Eames stole vil pryde ethvert hjem. Eames stole er ideelle rundt om spisebordet, men fungerer også perfekt som kontorstol i arbejdsværelset.

Eames stole er utroligt velegnet til hjemmet hvor man har en gennemgående farve, som man ønsker at bryde med en anderledes og spændende stol. Nedenfor får du en oversigt over de mange forskellige farver og udtryk, som Eames stolen kan leveres i.

Eames Plastic Chair DSR/DSX/DSW/PSCC

Disse modeller af Eames stole er kendetegnet ved og have den klassiske siddeskal, men uden armlæn. Designet i år 1948.

DSR/DSX/DSW/PSCC skalfarve muligheder: gråbrun, orangerød, blågrøn, sort, sten hvid, creme, hvid og sennepsgul.

DSR/DSX/DSW/PSCC forsidepolstringsfarve muligheder: petrol/chocolate, nero/chocolate, red/champagne, red/cognac, chocolate/grey, cognac/avocado, avocado, dark grey, red/orange, nero, cognac, orange og grey.

DSR/DSX/DSW/PSCC sædepolstringsfarve muligheder: petrol/chocolate, nero/chocolate, red/champagne, red/cognac, chocolate/grey, cognac/avocado, avocado, dark grey, red/orange, nero, cognac, orange og grey.

Forskellen på de disse Eames stole er selve stellet, som sidder under stolen:

  • Eames Plastic Chair (DSR). DSR Eames stolen kommer med Eiffel-metalstel/base.
  • Eames Plastic Chair (DSX). DSX Eames stolen kommer med almindeligt metalstel/H-base.
  • Eames Plastic Chair (DSW). DSW Eames stolen kommer med træ/Dowel leg base.
  • Eames Plastic Chair (PSCC). PSCC Eames kontorstolen kommer med hjul.

Vejl. pris på Eames DSR/DSX/DSW/PSCC ligger på 2.130,00 kr. – 5.143, 00 kr.

Eames Plastic Chair DAR/DAX/DAW/RAR.

Disse modeller af Eames stole er kendetegnet ved og have den klassiske siddeskal, men med armlæn. Designet i år 1948. RAR modellen er en Eames gyngestol, som har ahornvanger som ben.

DAR/DAX/DAW/RAR skalfarve muligheder: gråbrun, orangerød, blågrøn, sort, sten hvid, creme, hvid og sennepsgul.

DAR/DAX/DAW/RAR forsidepolstringsfarve muligheder: petrol/chocolate, nero/chocolate, red/champagne, red/cognac, chocolate/grey, cognac/avocado, avocado, dark grey, red/orange, nero, cognac, orange og grey.

DAR/DAX/DAW/RAR sædepolstringsfarve muligheder: petrol/chocolate, nero/chocolate, red/champagne, red/cognac, chocolate/grey, cognac/avocado, avocado, dark grey, red/orange, nero, cognac, orange og grey.

Forskellen på disse Eames stole er selve stellet, som sidder under stolen:

  • Eames Plastic Chair (DAR). DAR Eames stolen kommer med Eiffel-metalstel/base.
  • Eames Plastic Chair (DAX). DAX Eames stolen kommer med almindeligt metalstel/H-base.
  • Eames Plastic Chair (DAW). DAW Eames stolen kommer med træ/Dowel leg base.
  • Eames Plastic Chair (RAR). RAR Eames stolen kommer med gyngestol-stativ i træ.
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 20. marts 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 16. april 2012.

Du vil måske også læse om...

Charles & Ray Eames. Parret med visioner og nysgerrighed.

Charles & Ray Eames. Parret med visioner og nysgerrighed.

af Christoffer Steenbeck
Charles(1907-1978) & Ray Eames (1912-1988) er populære, som aldrig før. Charles & Ray Eames har fået stor...
Kartell FLY loftlampe. Rund og voluminøs lampe.

Kartell FLY loftlampe. Rund og voluminøs lampe.

af Christoffer Steenbeck
Kartell FLY er navnet på en moderne og utroligt spændende lampe fra Kartell. Kartell FLY er designet af Ferruccio...
Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.

Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.

af Christoffer Steenbeck
Den klassiske Eames Hang It All knagerække er designet i 1953 af Charles & Ray Eames. Designparret satte sig for, at...
Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

af Christoffer Steenbeck
Philippe Starck er en af de mest populære og efterspurgte designere i nyere tid. Museer verden over udstiller Philippe...